Ochrona prywatności użytkowników serwisu Dzieckowpodrozy.pl ma dla nas ogromne znaczenie. Serwis Dzieckowpodrozy.pl posiada Certyfikat SSL, który jest gwarantem zachowania poufności danych przesyłanych drogą elektroniczną. Czytając, przeglądając czy używając serwis internetowy dzieckowpodrozy.pl lub prenumerując elektroniczny newsletter – Magazyn Dzieckowpodrozy.pl akceptujesz zasady zawarte w Polityce Prywatności znajdującej się na tej stronie.

Właściciel Dzieckowpodrozy.pl zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Każdą osobę wykorzystującą w jakikolwiek sposób Dzieckowpodrozy.pl obowiązuje aktualna Polityka Prywatności. Jakiekolwiek wprowadzane zmiany nie wpływają na podstawowa zasadę: nie sprzedajemy i nie udostępniamy osobom trzecim danych personalnych czy adresowych klientów/użytkowników Dzieckowpodrozy.pl  Jeśli nie zgadzasz się z nasza Polityka Prywatności, proszę nie odwiedzaj Dzieckowpodrozy.pl i nie prenumeruj newslettera Dzieckowpodrozy.pl . 

Polityka Prywatności

Dane Osobowe
W czasie korzystania z Dzieckowpodrozy.pl możesz zostać poproszony o podanie niektórych swoich danych osobowych poprzez wypełnienie formularza lub w inny sposób. Dane, o które będziesz proszony, to w większości przypadków tylko imię oraz adres e-mail. W przypadku formularzy konkursowych będziesz proszony o podanie pełnych danych osobowych. Podanie danych jest dobrowolne. Niepodanie wymaganych danych zablokuje czynność, która te dane dotyczyły jeśli niepodane dane są wymagane do jej poprawnego wykonania.

Subskrypcja bezpłatnego newslettera – Magazyn Dzieckowpodrozy.pl 
Zaprenumerowanie elektronicznego newslettera i bezpłatnego Magazynu Dzieckowpodrozy.pl wymaga podania w odpowiednim formularzu: imię oraz adres e-mail. Podanie danych i subskrybcja otrzymywania wiadomości jest dobrowolna i w każdej chwili możesz z niej zrezygnować. Uzyskane w ten sposób dane są dodawane do listy mailingowej newslettera. Adres e-mail jest niezbędny do tego, aby można było wysłać danemu czytelnikowi numer Magazynu Dzieckowpodrozy.pl czy newsletteara Dzieckowpodrozy.pl. Wypełniając formularz subskrybcji bezpłatnego newslettera wyrażasz zgodę na otrzymywanie newslettera, Magazynu Dzieckowpodrozy.pl  oraz informacji handlowych klientów serwisu Dzieckowpodrozy.pl. Żadnych danych nie udostępniamy osobom trzecim.

Jawne Dane Osobowe
Dane osobowe podane przy okazji wysyłania komentarzy do artykułów, innych materiałów związanych z Dzieckowpodrozy.pl lub na forum są dostępne dla wszystkich odwiedzających strony zawierające te dane. Nie ma możliwości zabezpieczenia Was przed osobami prywatnymi lub firmami, które te dane wykorzystają do przesłania Wam nieokreślonych informacji. Dlatego dane te nie podlegają Polityce Prywatności.

Zmiana danych
Zgodnie z postanowieniami ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku, Dz. U. nr 133 poz. 883 z późn. zm. masz prawo poprawiania, uzupełniania,  uaktualnienia, sprostowania oraz żądania usunięcia swoich danych osobowych. W tym celu korzystaj z właściwych zakładek w serwisu internetowego, prześlij e – mail pod adres  redakcja@dzieckowpodrozy.pl lub listem poleconym na adres: (Adres siedziby firmy) 


Wyłączenie Odpowiedzialności
Dzieckowpodrozy.pl jest tworzony przez zespół redakcyjny jak również przez internautów. Naszymi treściami chcemy inspirować i pomagać przy planowaniu podróży z dziećmi. Zdajemy sobie sprawę, że nie wszystkie informacje będąużyteczne jednakowo dla wszystkich użytkowników, dlatego nie powinno się bezwarunkowo korzystać z wszystkich informacji na naszych stronach. Porady i informacje praktyczne powinny być każdorazowo sprawdzone przez Użytkowników. Opinie wyrażone przez społeczność na forum, we wpisach autorskich "Wasze podróże", w komentarzach lub w inny sposób, nie zawsze są zgodne z nasza opinia. Dzieckowpodrozy.pl oraz jego redakcja nie bierze na siebie odpowiedzialności za zamieszczone reklamy. Kupujący powinien być ostrożny odpowiadając na reklamę, bądź wysyłając pieniądze. Wprawdzie przykładamy spora wagę do tego, aby reklamodawcy, którzy publikują tu swoje reklamy byli wiarygodni, ale nie możemy odpowiadać za ich czyny. 

 

Polityka Cookies

Ciasteczka są dobre – sprawdź dlaczego:

Regulamin – polityka "cookies"

Niniejsza Polityka dotycząca Ciasteczek odnosi się do wszystkich stron internetowych oraz aplikacji na urządzenia mobilne wchodzących w skład portalu Dzieckowpodrozy.pl.

Przez używanie Stron portalu  Dzieckowpodrozy.pl wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z tą Polityką Ciasteczek. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas ciasteczek, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania Stron  Dzieckowpodrozy.pl

 

Co to są ciasteczka?

 

Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na twoim komputerze, tablecie lub smartphonie podczas gdy odwiedzasz różne strony w internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, „długość życia” ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia), oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.

 

Do czego używamy ciasteczek?

 

 Dzieckowpodrozy.pl używa ciasteczek w różnych celach:

  • by  strony  Dzieckowpodrozy.pl działały szybciej i były łatwiejsze w użyciu,
  • aby lepiej dopasować treści i reklamy dostępne na Stronach  Dzieckowpodrozy.pl do Twoich oczekiwań i zainteresowań,
  • do zbierania anonimowych, zagregowanych statystyk, które pozwalają nam zrozumieć jak ludzie używają naszych stron i pomagają w poprawianiu ich funkcjonalności i zawartości.

Używając ciasteczek w wyżej opisany sposób nigdy nie identyfikujemy tożsamości użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w ciasteczkach.

 

Jak długo przechowywane są dane w ciasteczkach?

 

Na Stronach  Dzieckowpodrozy.pl mogą być używane dwa rodzaje ciasteczek – sesyjne oraz stałe. Te pierwsze pozostają na Twoim urządzeniu jedynie podczas korzystania ze Stron  Dzieckowpodrozy.pl. Ciasteczka stałe pozostają na Twoim urządzeniu tak długo jak długo mają ustawiony czas życia lub do momentu kiedy je usuniesz.

 

Rodzaje ciasteczek używanych na Stronach Dzieckowpodryz.pl 

 

Typ Ciasteczka   Do czego są wykorzystywane?
Konieczne do działania stron Niezbędne do prawidłowego funkcjonowania Stron  Dzieckowpodrozy.pl pozwalają Ci na poruszanie się po nich oraz używanie ich elementów. Przykładowo mogą zapamiętywać poprzednie czynności (np. otwarte teksty) podczas wracania na stronę w tej samej sesji.
Poprawiające wydajność Zbieranie informacji o tym jak odwiedzający korzystają ze Stron  Dzieckowpodrozy.pl poprzez dostarczanie informacji na temat obszarów które odwiedzają, czasu jaki na nich spędzają oraz problemów jakie na nich napotykają, jak np. komunikaty o błędach. To pozwala nam poprawiać działanie Stron  Dzieckowpodrozy.pl
Reklamowe Dostarczanie Ci reklam odpowiadających Twoim zainteresowaniom oraz ograniczanie liczby wyświetleń danej reklamy. Te ciasteczka pozwalają nam także mierzyć efektywność kampanii reklamowych.

 

Czy używamy ciasteczek podmiotów trzecich?

 

Tak, korzystając ze Stron  Dzieckowpodrozy.pl możesz otrzymywać ciasteczka pochodzące od współpracujących z  Dzieckowpodrozy.pl podmiotów trzecich takich jak np. Facebook, Google czy booking.com, a także od firm realizujących na Stronach  Dzieckowpodrozy.pl kampanie reklamowe na zlecenie reklamodawców. Więcej informacji na temat tych ciasteczek możesz znaleźć na stronach internetowych poszczególnych podmiotów trzecich.

 

W jaki sposób mogę zmienić ustawienia dot. ciasteczek albo je usunąć?

 

Większość przeglądarek internetowych jest początkowo ustawionych na automatyczne przyjmowanie ciasteczek. Możesz jednak zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby ciasteczka były blokowane – w całości lub w jakiejś części, np. tylko od stron trzecich, albo aby każdorazowo otrzymywać komunikat w momencie kiedy ciasteczka są wysyłane na Twoje urządzenie. Pamiętaj jednak, że jeżeli zablokujesz używane przez nas ciasteczka, może to negatywnie wpłynąć na wygodę korzystania ze Stron  Dzieckowpodrozy.pl.

 

Subscribe to our newsletter